Mijn kleine receptjes voor aan de bridgetafel
Ik wil niet zeggen, dat snel nieuwe receptjes erbij komen. Maar ik doe mijn best.
Het kan ook vaak zijn, dat u een idee opdoet om iets anders te maken.
Heeft u ook zo'n klein friemel receptje, dan sta ik er open voor om het op deze website te plaatsen.
Helemaal onder aan deze pagina, kunt u mij uw lekker receptje sturen.
Receptje 11. Gebraden Kipfilet en Pulled Chicken
Veel makkelijker dan dit receptje kan het bijna niet.
Neem gebraden kipfilet en leg een plakje op het bord.
Neem dan een beetje Pulled Chicken en leg die op de kipfilet.
Maak er een rolletje van en snij het rolletje in stukjes.
Receptje 10. Geen tijd.......
Snel maar wel lekker.
Leg wat verschillende soorten droogworst op een bordje.
Je kunt er dan een kruiden en een roomkaas met een kaasmesje bijleggen.
Een paar prikkertjes en laat je gasten het werk doen.
Nog 30 seconden en het bordje is klaar.
Receptje 9. Ham met Parmezaanse kaas
Ik heb hier een cracker gebruikt, maar een toastje kan ook.
Maak stukjes van de ham. Niet te klein.
De ham die u ook voor uw broodbeleg gebruikt.
De ham leggen wij op de cracker.
Op de ham smeren wij een beetje truffelmayonaise.
Dan doen wij daar wat reepjes Parmezaanse kaas op.
Leggen en een blaadje rucola, om het niet alleen lekker, maar mooi te maken.
Receptje 8. Pulled Chicken
Neem een zacht toastje.
Heel dun laagje truffelmayonaise erop.
Leg er dan reeds gekruide pulled chicken op.
Toef het af met gedroogde ui, of pel een zilveruitje en bak dit even in de pan.
Leg dat dan op de gekruide pulled chicken.
Receptje 7. Salami met kruidenkaas of roomkaas
Draai van de salami een hoorntje.
Vul het hoorntje met een kruidenkaas.
U kunt ook een roomkaas nemen en dan eventueel een bosuitje over de kaas.
Receptje 6. Herten ham gerookt
Het is natuurlijk belangrijk dat je de ingrediënten die je gebruikt, ook vaker kunt gebruiken. Niks erger dan weggooien.
Neem een craker.
Snij gesneden Herten ham gerookt in niet al te kleine stukjes.
Verdeel de stukje Herten ham over de crackers.
Klein beetje Mango Konfijt met gember of wat Vijgen Konfijt er over heen.
Niet teveel, anders gaat de smaak van gerookte herten ham verloren.
Receptje 5. Maar TWEE ingrediënten
Veel minder ingrediënten kan niet.
Wat u nodig heeft is: Wildzwijn scoppa (gedroogd)
Draai er een hoorntje van.
Boven in het hoorntje doet u een beetje Mango Konfijt met gember of wat ook heel lekker is een Vijgen Konfijt.
Prik er een prikkertje doorheen en klaar.
Receptje 4. Lekker weg happen
Maak van een paar gekookte eitjes kleine blokjes.
Hak een bosuitje fijn.
Doe dit in een kom en voeg naar eigen smaak truffelmayonaise aan toe.
Meng dit alles goed en doe dit in een klein glaasje.
Eventueel een beetje zout en peper naar smaak.
Neem wat rouwe ham en pluk die in kleine stukjes.
Toef de glaasjes af met de rouwe stukjes ham.
Zet het glaasje op een bordje en doe er een vorkje bij.
Dit is ook lekker op een toastje.
Receptje 3. Leverworst
Snij de leverworst in schijfjes.
Smeer op de schijfjes, heel dun, gewone mayonaise.
Strooi over de mayonaise fijn gehakt bosuitje.
Snij een gekookt eitje in schijfjes en leg een schijfje op het bosuitje.
Af toeven met wat rode paprikapoeder.
Leg er een gebakvorkje bij.
Ze zijn moeilijk op te pakken
Receptje 2. Ossenworst
Maak van de ossenworst soepballetjes.
Draai de balletjes door een fijngehakte walnoot, of een andere zachte noot.
Doe een druppel of een beetje truffelmayonaise op het balletje.
Wikkel nu het balletje in een lapje flinterdun gesneden rouwe ham.
Draai de ham aan de bovenkant dicht, zodat het uit ziet als een papiertje van een bonbon.
Receptje 1. Bierbostelbrood
Voor dit receptje moet u eerst naar de warme bakker of u bakt zelf een brood met bierbostel erin. Het brood is hartstikke zoet.
Heeft u dit brood, dan snijdt u er dikke plakken van zo'n twee centimeter.
Op deze sneetjes smeert u dan heel dik de ECHTE roomboter.
Daarna neemt u wat zeezout en strooit dat over de roomboter.
En nu mag u zelf aan de slag.
U kunt een paar druppeltjes olijfolie op het zout doen.
Een fijngehakt bosuitje of fijngehakte verse selderij.
Het zout kunt u ook af toeven met wat rode paprikapoeder.
Snij de sneetjes brood in stukjes, net zoals blokjes kaas.
Verschillend smaakjes bij elkaar. Super lekker.
Of u nu Bier, wijn of geen alcoholische drank. Het blijft super lekker.